Sponsors van Apeldoorn 1

AMEVO B.V.

Een aantal jaar nadat MuConsult ons begon te sponsoren begon ons team steeds sterker te worden. Daardoor werden kampioensaspiraties steeds reëler. Om de kers op de taart te bewerkstelligen werd AMEVO onze nieuwe hoofdsponsor. In het eerste seizoen met AMEVO als hoofdsponsor werd de doelstelling direct behaald. Apeldoorn werd in 2021/2022 voor het eerst landskampioen. Het seizoen daarna werd dit nog eens dunnetjes over gedaan. AMEVO is een retailbedrijf voor de tuinbouwsector. Zowel kassenbouwers als hovenieren halen hier graag hun materialen en gereedschap vandaan.

MuConsult

Toen we met Apeldoorn in het seizoen 2013/2014 degradeerde uit de Meesterklasse stonden we op een dieptepunt. Met veel jonge spelers en MuConsult als nieuwe sponsor zijn we vervolgens terug gepromoveerd en doorgegroeid tot landskampioen. Al die tijd is MuConsult ons blijven steunen. MuConsult is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van personenmobiliteit en werkt in opdracht van verschillende overheden. Medio 2020 is MuConsult een samenwerking aangegaan met Panteia en is gevestigd in Amersfoort.

Café de Flierefluiter

Veel schaakclubs hebben een stamkroeg en die van ons is Café de Flierefluiter. Hier analyseren we na afloop van de KNSB competitie onze partijen onder het genot van een drankje. Tevens organiseren we hier op de zondag na de KNSB competitie de schaakmiddag. Ook buiten de KNSB weekenden komen we hier regelmatig. Café de Flierefluiter is bijvoorbeeld de hoofdkroeg van het kroegloperstoernooi in Apeldoorn. Dus mocht je in Apeldoorn zijn, een drankje willen doen en op zoek zijn naar schakers, dan moet je hier zijn.

Creating Heroes

Creating Heroes was in 2018 betrokken bij Schaakweek Apeldoorn. Toen de gedachten ontstonden voor een website voor het eerste schaakteam van Apeldoorn wilden ze ervoor zorgen dat die past bij een kampioensteam. De link met schaken is het strategisch denken waar ze merken laten groeien. Creating Heroes bouwt betekenisvolle merken die impact maken.

Ponceludon B.V.

Ponceludon B.V. is het investering/verhuur bedrijf van Henk Bulthuis. Henk is een van de schakers uit Apeldoorn die het schaken een warm hart toedraagt. Zo heeft hij in 2022 een vriendschappelijke match tussen Apeldoorn en Edinburgh georganiseerd en komt hij regelmatig langs bij thuiswedstrijden of bij schaakevenementen in de Flierefluiter.

Schaakacademie Apeldoorn

In de jaren ’90 begon Karel van Delft met het creëren van een lokale schaakcultuur in Apeldoorn. Hij is jarenlang teamcaptain geweest van Apeldoorn 1 en is nu met zijn Schaakacademie Apeldoorn sponsor geworden van het team. Karel’s kijk op het schaken lees je terug in zijn boeken Schaaktalent Ontwikkelen (2008) en Chess for Educators (2021). Schaakacademie Apeldoorn geeft onder meer les op basisscholen, in Het Bolwerk en geeft wekelijks een gratis nieuwsbrief uit.