Apeldoorn 1 verslaat Groningen in beker

Geschreven door Nico Zwirs.

Op 31 januari speelde Apeldoorn 1 in de derde ronde van de KNSB beker tegen Groninger Combinatie 1. Op voorhand waren we licht favoriet, maar Groningen heeft een sterke lichting en kwam met een groep getalenteerde spelers opdraven.

De match werd een hele bevalling. Als eerste was Sjef klaar die de hele partij lichte druk had tegen Machteld. De ongelijke lopers gaven zwart goede remise kansen, maar juist toen Sjef de lopers ruilde was remise een feit. Thomas had het betere van het spel tegen Eelke de Boer, maar miste kansen in de aanval. Er werd steeds meer geruild en ook hier bleven ongelijke lopers over. In dit geval niet genoeg voor Thomas en hij besloot remise te forceren.

Merijn was als derde klaar en lange tijd stond hij onder druk. Nick Maatman was niet secuur in de afronding en Merijn kreeg zelfs praktische kansen. Bij een stand van 1-1 zag hij dat Nico goed stond en hij besloot op een zetherhaling in te gaan. Nico kreeg net als Thomas en Sjef een ongelijk loper scenario. In dit geval was er niet heel veel aan de hand voor Leandro, maar toen de aanval eenmaal op gang kwam was het moeilijk te stoppen. Ondanks een paar fouten in tijdnood wist Nico het punt te drukken.

Daarmee gaan we door naar de vierde ronde waar we het thuis zullen opnemen tegen Max Euwe uit Enschede.

Uitslagen

Partijen